Članci

Karlovački tjednik 14.10.2004.
Kategorija: Tribine

Održana javna tribina na temu « Istinom u budućnost»
POTREBA ZA STVARANJEM MIRNODOPSKOG DIJALOGA
Prošle je srijede u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić održana javna tribina na temu « Istinom u budućnost» u organizaciji Odbora za ljudska prava Karlovac , a u sklopu projekta « Demokratizacija i razvoj civilnog društva», financiranog od strane delegacije Evropske komisije u republici Hrvatskoj .

Opširnije
 

Karlovački list 11.10.2004.
Kategorija: Tribine

Prošlotjedna tribina « Istinom u budućnost», protekla prilično nezapaženo
Projekt stvaranja mirnodopskog dijaloga zaraćenih strana
Borcima je danas najvažnije da se okupe kako bi putem iskrenog dijaloga ukazali na opasnosti rata , njegovu besmislenost , ali i na činjenicu da se takova događanja više nikada ne ponove.

Opširnije
 

Dnevnik online
Kategorija: Tribine

Dnevnik online 04.02.2005.

Krivi su političari i mi što smo ih pustili

Opširnije
 

Danas 09.02.2005.
Kategorija: Tribine

SUOČAVANJA

Iskustva ratnih veterana - "Da li sam ja lično odgovoran"

Bivši neprijatelji za istim stolom

Novi sad - Dobrovoljci ratova na prostoru bivše Jugoslavije, nekada u hrvatskim, srpskim, bošnjačkim i albanskim uniformama, ovih dana u Novom Sadu su se družili i snimali zajedničke emisije o svojim iskustvima i o pokušaju suočavanja sa vlastitom prošlošću i odgovornošću za ratove. Na tribini "Da li sam lično odgovoran za rat", publika je mogla da čuje iskustva ovih ratnih veterana. Aleksandar Dragišić iz Beograda, bivši dobrovoljac Srpske radikalne stranke, koji se početkom 90-tih borio na ratištima u zapadnoj Slavoniji i u Hercegovini, rekao je da je u rat otišao "srcem, da bi odbranio srpski narod", jer je bio ubeđen da je ugrožen. "Želeo sam da odem u rat da bih odbranio srpski narod, koji je bio u to vreme izuzetno ugrožen, barem sam tako verovao. A bila je stravična medijska kampanja na televiziji, to danas znam, tada nisam znao. Čistog srca sam otišao tamo i tako sam se i vraćao. Nije mi žao, ali da mi je ova pamet, ne bih išao", naveo je Dragišić. Opširnije
 

 
Copyright (c) HURBDR - Hrvatska Udruga Razvojačenih Branitelja Domovinskog Rata