Članci

Konferencija
Kategorija: Deložacija

Već četiri mjeseca Gospodarski i politički kriminalci lokalnog nivoa na razini dogovora između stranaka HNS-a , SDP-a, HSS-a pokušavaju istjerati Udrugu iz prostorija čije su vlasništvo Republike Hrvatske te na protupravan način prodati Županijskom odboru HDZ-a .

Opširnije
 

Medijska popraćenost: Slobodna Dalmacija 25.02.2004.
Kategorija: Deložacija

HURBDR TVRDI DA JE REMONT PROTUPRAVNO PRODAO "KUTIĆ" HDZ-u
Braniteljima prijeti deložacija Hrvatskoj udruzi razvojačenih branitelja prijeti deložacija iz prostora "Brodokutića" na Baldekinu koji, kako tvrdi Vladimir Gojanović, predsjednik udruge, koriste legalno već pet godina. Naime, prema odluci Općinskog suda u Šibeniku, HURBDR bi u petak morao predati ključeve svih ulaznih vrata ovrhovoditelju, odnosno šibenskom Remontnom brodogradilištu. Inače, taj prostor je prije nekoliko mjeseci RBŠ u stečaju prodao Županijskom odboru HDZ-a.

Opširnije
 

Medijska popraćenost: Vjesnik 24.02.2004.
Kategorija: Deložacija

PROTEST RAZVOJAČENIH BRANITELJA
Ne pristaju na mirnu deložaciju najavljenu za petak
ŠIBENIK, 24. veljače – Hrvatska udruga razvojačenih branitelja domovinskog rata prosvjeduje protiv najavljene sudske deložacije iz prostorija koje koristi već pet godina . Deložacija je najavljena za petak , 27. veljače u 10 sati . rekli su to u utorak čelnici Udruge koji su za susret s novinarima obukli uniforme zbora Narodne Garde i istakli ratna ordenja. Vladimir Gojanović predsjednik Udruge je rekao da je stečajni upravitelj remontnog brodogradilišta prodao prostorije , pa je novi vlasnik «Brodokutića « postao šibensko- kninski HDZ. Neki djelatnici Remontnoga više su puta pokušali nasilno ući u prostorije , pa su članovi udruge organizirali 24 – satno dežurstvo . Smatraju da se nad njima provodi politička hajka jer nekomu očito smeta što su oni nepolitička i nepotkupljiva Udruga.

Opširnije
 

Medijska popraćenost: Večernji list 25.02.2004.
Kategorija: Deložacija

DELOŽACIJA HURBDR tvrdi da ih žele istjerati iz prostorija Brodokutića

Branitelji najavili javni
otpor protiv sudske ovrhe

Svaki kompromis značio bi da pristajemo na kriminal i pljačku- tvrdi Gojanović

ŠIBENIK- već četiri mjeseca gospodarski i politički kriminalci iz lokalnoga HNS-a, SDP-a, HSS-a pokušavaju nas istjerati iz naših prostorija i protupravno ih prodati Županijskom odboru HDZ-a. Nakon posljednje provale u naše prostorije morali smo organizirati 24-satno dežurstvo- rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Vladimir Gojanović, predsjednik hrvatske udruge razvojačenih branitelja Domovinskog rata. Općinski sud u Šibeniku zatražio je od HURBDR-a da vlasniku Remontnom brodogradilištu Šibenik preda ključeve ulaznih vrata prostorija Brodokutić na trgu Andrije Hebranga kojima se udruga koristi već 5 godina. Opširnije
 

Konferencija II
Kategorija: Deložacija

Udrugu nedugo nakon toga naziva i savjetnik u Ministarstvu Obitelji , Branitelja, i međugeneracijske solidarnosti , koji nam nakon svega savjetuje da nađemo zajednički kompromis s Županijskim Odborom HDZ-a, a što bi značilo da je Udruga pristala na gospodarski kriminal u pravcu pljačkanja državne imovine i da se kao slobodna i neovisna Udruga prodala jednoj stranci.

Opširnije
 

Rezultat: Vjesnik 27.02.2004.
Kategorija: Deložacija

DELOŽIRANA REPUBLIČKA UDRUGA RAZVOJAČENIH BRANITELJA

Je li vlasnik « Remontno
brodogradilište « ili država

Opširnije
 

Rezultat: Slobodna Dalmacija 28.02.2004.
Kategorija: Deložacija

BRANITELJSKA UDRUGA TEK DJELOMIČNO DELOŽIRANA
IZ "BRODOKUTIĆA" NA BALDEKINU

Paradirajući u uniformama branimo
dostojanstvo branitelja

Hrvatska udruga razvojačenih branitelja Domovinskog rata u petak je deložirana iz Brodokutića na Baldekinu, dok ovrha takve vrste, zbog prava na žalbeni rok od 15 dana, nije mogla biti provedena nad njezinom podružnicom za Šibensko-kninsku županiju.
To je, u najkraćem, epilog jučerašnjeg ovršnog postupka, koji je prema odluci Općinskog suda u Šibeniku zatražilo šibensko Remontno brodogradilište zahtijevajući da HURBDR napusti prostor, koji ova udruga koristi već pet godina. Ovrhovitelj Općinskog suda u Šibeniku Florijan Paić djelomičnu deložaciju obavio je u prisutnosti pripadnika Interventne policije, koji su ulaz u Brodokutić zapriječili već oko šest sati ujutro. Članovi HURBDR-a i ovoga puta pojavili su se u uniformama Zbora narodne garde pravdajući taj svoj čin obrazloženjem da i na taj način žele uputiti poruku javnosti da brane dostojanstvo hrvatskih branitelja i imovinu Republike Hrvatske.
Opširnije
 

Rezultati: Novi list
Kategorija: Deložacija
HUBDDR ISELJEN IZ PROSTORIJA REMONTNOG »KUTIĆA« U ŠIBENIKU
Branitelji deložirani – useljava HDZ

ŠIBENIK – Republička udruga razvojačenih branitelja Domovinskog rata deložirana je jučer iz prostorija Remontovog »kutića« no Županijska udruga koja djeluje na istoj adresi ostaje u prostorijama jer su sudskom ovrhovitelju podnijeli žalbu na ovrhu Općinskog suda u Šibeniku u kojem je ta udruga »zaboravljena«. Prostor je kupio Županijski odbor HDZ-a, no predstavnici HUBDDR-a žalili su se tvrdeći da je prostor, u vlasništvu Remontnog brodogradilišta, nelegalno prodan jer je po njihovim tvrdnjama riječ o prostoru u vlasništvu države. Sudski postupak ovrhe od jučer su rano ujutro štitili predstavnici interventne policije. Nakon što je sudski ovrhovitelj otišao poluobavljenog posla predsjednik županijske i republičke HUBDDR-a Vladimir Gojanović još je jednom javnosti kazao da stečajni upravitelj nije imao pravo prodati prostor Remontovog »kutića«. Po njegovim tvrdnjama, cijela zgrada sa stanovima u kojoj je i sporni »kutić« vlasništvo je MORH-a. S jedne je strane odluka Trgovačkog suda u Splitu da je zgrada u vlasništvu RH, a s druge je pak strane odluka šibenskog Trgovačkog suda kako je vlasnik kutića u zgradi ipak vlasništvo Remonta koji ga je i prodao. Opširnije
 

Rezultati: Večernji list 28.02.2004.
Kategorija: Deložacija

DELOŽACIJE HDZ NEĆE SKORO U PROSTORIJE KOJE KUPUJE OD BRODOGRADILIŠTA

Odorama na odore

BRODOKUTIĆ OSTAJE UDRUZI

Opširnije
 

Rezultat: Jutarnji list 28.02.2004.
Kategorija: Deložacija

BIZARNA DELOŽACIJA Šibenski sud nije znao da dvije udruge vode isti branitelji

Deložirani branitelji vratili se u
zgradu kao članovi druge udruge

Deložirani branitelji republičke udruge nakon nekoliko minuta prosvjeda ušli su u zgradu kao čelnici županijske udruge

ŠIBENIK- Republička udruga razvojačenih branitelja Domovinskog rata sa sjedištem u Šibeniku prisilno je jučer , u nazočnosti policije i sudskih ovršitelja iseljena iz prostora u ulici Trg Andrije Hebranga , ali ne i njezina Županijska organizacija u kojoj su isti ljudi. Opširnije
 

Institucije RH
Kategorija: Deložacija

HRVATSKI HELSINŠKI ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA VLADA RH
Trg Sv. Marka 2-4
10 000 ZAGREB

Opširnije
 

Institucije RH: Odgovor Visokog Trgovačkog suda RH
Kategorija: Deložacija

REPUBLIKA HRVATSKA VISOKI TRGOVAČKI SUD REPUBLIKE HRVATSKE
ZAGREBBroj : 10 Su-88/04
Zagreb , 04.veljaće 2004.

Opširnije
 

Konferencija III
Kategorija: Deložacija

Šibenik, 17.03.2004.-Tekst konferencije

Republička organizacija HURBDR traži putem službenog Zahtjeva neopozive ostavke na sve Državne funkcije i to od :Gđa. Jadranka Kosor – do predsjednica Vlade RH i ujedno Ministrica Ministarstva Obitelji ,Branitelja i Međugeneracijske solidarnosti , gosp. Berislav Rončević Ministar Ministarstva Obrane i gosp. Tomislav Ivić Državni tajnik Ministarstva Obitelji , Branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
Ostavke smo zatražili zbog indiferentnog odnosa gore navedenih prema problematici otuđivanja i protupravne prodaje Državne imovine koja je izvorišno proistekla i protuzakonito odobrena od same Vlade Republike Hrvatske.
Posljedica takve protuzakonite radnje od same Vlade RH i ignoriranja gore navedenih je upravo deložacija Republičke organizacije HURBDR.
Navedeni su svjesno zloupotrijebili svoje položaje jer su zaprimljene argumentirane elaborate Udruge zataškali , na način da nisu poštivali zakonski slijed traženja očitovanja na sjednici Vlade, i to samo zbog toga kako bi navedenu Državnu imovinu mogli protupravno kupiti njihove stranačke kolege.

Opširnije
 

Medijska popraćenost III: Slobodna Dalmacija 18.03.2004.
Kategorija: Deložacija

ČELNICI REPUBLIČKE ORGANIZACIJE HURBDR-a
NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE U ŠIBENIKU

Tražimo ostavke Jadranke Kosor,
Berislava Rončevića i Tomislava Ivića

Opširnije
 

Medijska popraćenost III: Jutarnji list 18.03.2004.
Kategorija: Deložacija

SPOR OKO PROSTORIJA: Šibenski HURBDR zbog deložacije tužio deset državnih i županijskih dužnosnika i sudaca

Tražimo ukidanje imuniteta ministrici Kosor
i ministru Rončeviću da im se može suditi

ŠIBENIK _ Radnici Remontnoga brodogradilišta Šibenik u pratnji policije i ovršnog suca deložirali su jučer Županijsku organizaciju Hrvatske udruge razvojačenih branitelja Domovinskog Rata iz tkzv. Brodokutića – prostorija koje je koristila ta braniteljska udruga. Opširnije
 

Medijska popraćenost III: Hina 17.03.2004.
Kategorija: Deložacija

Udruga razvojačenih branitelja traži ostavku Jadranke Kosor

Hrvatska Udruga Razvojačenih Branitelja Domovinskog Rata ( HURBDR ) sa sjedištem u Šibeniku podnijela je zahtjev za neopozivim ostavkama troje državnih službenika

Jadranka Kosor na HURBDR-ovoj listi ostavki

ŠIBENIK- HURBDR traži ostavke ministrice branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor , državnog tajnika tog ministarstva Tomislava Ivića i ministra obrane Berislava Rončevića jer su se indiferentno odnosili prema upozorenjima te udruge da je u Šibeniku otuđen i protupravno prodan nekadašnji vojni poslovni kompleks koji je u državnom vlasništvu , a što je za posljedicu imalo deložiranje te udruge.
Izvijestio je to na današnjoj konferenciji za novinare Vladimir Gojanović predsjednik HURBDR-a.
Opširnije
 

Medijska popraćenost III: Novi list
Kategorija: Deložacija
ZAHTJEV HURBDR-a NAKON DELOŽACIJA IZ PROSTORIJA ŠIBENSKOG REMONTA
Kosor, Rončević i Ivić trebaju dati ostavke
ŠIBENIK – Republička organizacija Hrvatske udruge razvojačenih branitelja Domovinskog rata, zatražila je neopozive ostavke potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, ministra obrane Berislava Rončevića, te državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Tomislava Ivića. Razlog je, što su se oglušili na sve zahtjeve Udruge, kojoj je sjedište u Šibeniku, da se spriječi nezakonita deložacija iz prostorija koje je HURBDR donedavno koristila, a riječ je o tzv. Remontovu kutiću. S deložacijom je upoznat i HHO, koji je od Vlade zahtjevao da razmotri nastalu situaciju. Podsjetimo, Udruga je deložirana, nakon što je Remontno brodogradilište Šibenik, prodalo prostor kutića lokalnom HDZ-u.
Opširnije
 

Medijska popraćenost III: Vjesnik 17.03.2004.
Kategorija: Deložacija

ŠIBENSKI RAZVOJAČENI BRANITELJI NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE

«Kosor , Rončević i Ivić
trebaju dati ostavke»

ŠIBENIK; 17 ožuljka – Republička organizacija Hrvatske Udruge Razvojačenih Branitelja Domovinskog rata sa sjedištem u Šibeniku zatražila je neopozive ostavke Jadranke Kosor , ministrice branitelja , Berislava Rončevića , ministra obrane , te državnog tajnika Tomislava Ivića . Ostavke su zatražene zbog njihova indiferentnog i nedopustivog odnosa prema braniteljskim problemima . naime , prije dvadesetak dana županijska Udruga deložirana iz prostorija koje je koristila pet godina , a republička Udruga je dobila tužbu za iseljenje. Opširnije
 

 
Copyright (c) HURBDR - Hrvatska Udruga Razvojačenih Branitelja Domovinskog Rata