Članci

Konferencija
Kategorija: Ministri RH

Republička organizacija HURBDR očekuje da će navedeni Državni dužnosnici
imati još makar toliko moralnosti da sami podnesu zatražene ostavke sa svojih dužnosti te da će na njihovo mjesto doći oni ljudi koji su spremni savjesno i odgovorno podnijeti teret obveza i prava tih dužnosti.

Opširnije
 

Hina 17.03.2004.
Kategorija: Ministri RH

Udruga razvojačenih branitelja traži ostavku Jadranke Kosor

Hrvatska Udruga Razvojačenih Branitelja Domovinskog Rata ( HURBDR ) sa sjedištem u Šibeniku podnijela je zahtjev za neopozivim ostavkama troje državnih službenikaOpširnije
 

Slobodna Dalmacija 18.03.2004.
Kategorija: Ministri RH

ČELNICI REPUBLIČKE ORGANIZACIJE HURBDR-a
NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE U ŠIBENIKU

Tražimo ostavke Jadranke Kosor,
Berislava Rončevića i Tomislava Ivića

Republička organizacija Hrvatske udruge razvojačenih branitelja Domovinskoga rata zatražila je neopozive ostavke potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor, ministra obrane Berislava Rončevića i državnog tajnika Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivića zbog njihova indiferentnog odnosa prema otuđivanju i prodaji prostorija, koje ova braniteljska udruga u Šibeniku koristi već pet godina.

Opširnije
 

Jutarnji list 18.03.2004.
Kategorija: Ministri RH

SPOR OKO PROSTORIJA: Šibenski HURBDR zbog deložacije tužio deset državnih i županijskih dužnosnika i sudaca

Tražimo ukidanje imuniteta ministrici Kosor
i ministru Rončeviću da im se može suditi

ŠIBENIK _ Radnici Remontnoga brodogradilišta Šibenik u pratnji policije i ovršnog suca deložirali su jučer Županijsku organizaciju Hrvatske udruge razvojačenih branitelja Domovinskog Rata iz tkzv. Brodokutića – prostorija koje je koristila ta braniteljska udruga.

Opširnije
 

Vjesnik 17.03.2004.
Kategorija: Ministri RH

ŠIBENSKI RAZVOJAČENI BRANITELJI NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE

«Kosor , Rončević i Ivić
trebaju dati ostavke»

ŠIBENIK; 17 ožuljka – Republička organizacija Hrvatske Udruge Razvojačenih Branitelja Domovinskog rata sa sjedištem u Šibeniku zatražila je neopozive ostavke Jadranke Kosor , ministrice branitelja , Berislava Rončevića , ministra obrane , te državnog tajnika Tomislava Ivića . Ostavke su zatražene zbog njihova indiferentnog i nedopustivog odnosa prema braniteljskim problemima . naime , prije dvadesetak dana županijska Udruga deložirana iz prostorija koje je koristila pet godina , a republička Udruga je dobila tužbu za iseljenje.

Opširnije
 

Novi list
Kategorija: Ministri RH
ZAHTJEV HURBDR-a NAKON DELOŽACIJA IZ PROSTORIJA ŠIBENSKOG REMONTA
Kosor, Rončević i Ivić trebaju dati ostavke

ŠIBENIK – Republička organizacija Hrvatske udruge razvojačenih branitelja Domovinskog rata, zatražila je neopozive ostavke potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, ministra obrane Berislava Rončevića, te državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Tomislava Ivića. Razlog je, što su se oglušili na sve zahtjeve Udruge, kojoj je sjedište u Šibeniku, da se spriječi nezakonita deložacija iz prostorija koje je HURBDR donedavno koristila, a riječ je o tzv. Remontovu kutiću. S deložacijom je upoznat i HHO, koji je od Vlade zahtjevao da razmotri nastalu situaciju. Opširnije
 

Konferencija II
Kategorija: Ministri RH

Ministrica Pravosuđa dokazala je da nema hrabrosti i znanja da sve ovakve slučajeve riješi . Takva osoba mora biti smijenjena jer nitko iz političkog vrha ne može i ne smije uzimati sebi za pravo skrivati istinu od vlastitog naroda.
Izvješćujemo javnost da smo uputili službeni zahtjev za ostavkom Gđe Vesne Škare Ožbolt na mjestu Ministrice Pravosuđa prema svim Saborskim klubovima i Vladi Republike Hrvatske koji su za to nadležni, te smo od njih zatražili izbor nove osobe koja će biti dosljedna funkciji koju obavlja.

Opširnije
 

Slobodna Dalmacija 07.05.2004.
Kategorija: Ministri RH

MINISTRICA PRAVOSUĐA HURBDR-u NIJE OTKRILA IMENA
NAREDBODAVACA POLITIČKIH UBOJSTAVA

Smijeniti Vesnu Škare-Ožbolt

Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt nije odgovorila HURBDR-u na njihov zahtjev za otkrivanjem imena naredbodavaca političkih ubojstava Mira Barešića, Josipa Reihel-Kira, Ante Paradžika, Blaža Kraljevića i Milana Levara. Također, bez očitovanja iz resornog ministarstva su ostali zahtjevi te udruge da se javno objave naredbodavci i motivi, kako tvrde u HURBDR-u, insceniranog pada Vukovara, te naručitelji ubojstava 16 Srba i žrtvovanja šest hrvatskih branitelja u slučajevima Varivode i Gošići.

Opširnije
 

 
Copyright (c) HURBDR - Hrvatska Udruga Razvojačenih Branitelja Domovinskog Rata