Članci

Konferencija HURBDR-Referendum
Kategorija: Referendum

U Republici Hrvatskoj od davne 1990. godine ovaj se narod i nacionalne manjine nikada nisu referendumski pitali za bilo koji ključni nacionalni problem. Upravo zbog gnjusnih , sebičnih nedodirljivosti svakoga političara u Republici Hrvatskoj ovaj se narod i nacionalne manjine sustavno i planski guše u svakom pokušaju razvijanja demokracije.Šibenik , 08. 10. 2003.- Tekst Konferencije

PREDMET: ZAHTJEV ZA REFERENDUM Zbog teških povrjeda osnova i odredbi Ustava Republike Hrvatske :1.Izvorišne osnove
2.Temeljne odredbe
3. Temeljne slobode i prava čovjeka i građanina
4.Osobne i političke slobode i prava
5.Gospodarska , socijalna i kulturna prava

Opširnije
 

HINA
Kategorija: Referendum

Razvojačeni branitelji: Zabraniti sve stranke


Pred Ustavnim sudom našao se neobičan zahtjev...

Hrvatska udruga razvojačenih branitelja Domovinskog rata zahtijeva od Ustavnog suda da zabrani rad svim političkim strankama u Hrvatskoj zbog teških povreda ustavnih prava i slobode građana.
Opširnije
 

Slobodna Dalmacija 10.10.2003.
Kategorija: Referendum

HURBDR: Zabraniti rad političkim strankama

Šibenik- «Zahtjevamo od Ustavnog suda RH da zbog teških povreda Ustava, da do daljnjega, zabrani rad svim političkim strankama u zemlji. Sve stranke u zemlji koje su do sada sudjelovale na parlamentarnim izborima djelovale su protuustavno. Njihovi programi sadrže lažna obećanja, a jedini cilj im je želja za vlašću i pljačkom bez odgovornosti pred biračkim tijelom i zakonom.

Opširnije
 

Večernji list 10.10.2003.
Kategorija: Referendum
Branitelji traže zabranu političkih stranaka Opširnije
 

Odgovor Predsjednika RH
Kategorija: Referendum

Jednako tako skrećemo Vam pozornost na vaše proizvoljne tvrdnje kako je građanstvo zgroženo politikom zadnjih 13 godina jer takove tvrdnje ni Vi , a niti Vaša Udruga niste potkrijepili nikakvim pokazateljima . Vi u demokratskom društvu kako je određeno Ustavom i zakonom u Republici Hrvatskoj imate pravo na svakakva gledišta , ali nema nikakve zakonske osnove zahtjev da Predsjednik Republike raspisuje referendum oko besmislenih pitanja koje ste Vi predložili.

Opširnije
 

 
Copyright (c) HURBDR - Hrvatska Udruga Razvojačenih Branitelja Domovinskog Rata